Uutiset

20.10.2017Mika ja Turkka Malin konsertti klo 19,00Lue lisää »16.6.2017Vesijumppa 15.30-16.00Lue lisää »5.6.201714.7.2017 Mielikin jäsenille retki Kyläsepän teatteriin, STAND-UPPIA esitykseen. Bussikuljetus, Omavastuu 10?, maksetaan ilmoittautuessa. Viim. ilm.päivä 30.6.Lue lisää »10.5.2017Jäsenpäivä 22.6.2017Lue lisää »21.4.2017Kesä Joogaa.Lue lisää »11.4.2017Mielikin sääntömääräinen keväkokous keskiviikkona 26.4.2017 klo 14.00, OP:n kokoushuoneessa.Lue lisää »4.4.2017K E S Ä J O O G AA Wahreenin puistossa. Kesäkuu Torstaisin klo 11.00-12.00, Ritva Simola. Tiistaisin klo 18.30-19.30, Mirja Luuppala. Elokuu Tiistaisn klo 18.30-19.30, Mirja Luuppala.Lue lisää »17.2.2017Mielikin jäsenille, retki Forssan teatteriin sunnuntaina 2.4., klo 14.00. Lukkosulaa ja Lumpeenkukkia. Omavastuu 5?, maksetaan ilmoittautuessa.Lue lisää »11.1.201718.1. klo 13.00 Kutomon Apteekista Marjut Kujamäki tulee kertomaan Kelan 2017 muutoksista. Tule kyselemään ja keskustelemaan aiheesta.Lue lisää »4.1.20171.2. alkaen, Uusi ryhmä Viiden kerran kirjoituspiiri, luovaa kirjoittamista erilaisin menetelmin yhdessä ja yksin, Ke 13.30-15, kokoontuu parittomilla viikoilla.Lue lisää »

Yhteystiedot

MIELIKKI RY
Vapaudenkatu 5 B 18
30100 Forssa

Toiminnanohjaaja
Päivi Mansikkamäki
Puh. 050 5699 899

Puheenjohtaja
Pentti Immonen
050 5707 441
Juhannustuokio

Keskiviikko 14.6.2017 - Astrid Leino

juhannustäti
hän on pyöreä ja lämmin kuin aurinko
hän laulaa ja mitä ihmettä - tanssii

isäntäkin tanssii
tämä hetki on niin hauska
kokko räiskähtelee
tulikipinät sinkoilevat korkealle

täti paistaa muurinpohjalettuja padassa
missä keitämme myös valkopyykin
oi auvoista aikaa lapsuuden

Kommentoi kirjoitusta.

Sisävesiristeilyllä

Perjantai 10.6.2016 klo 9:53

Sisävesiristeilyllä

 

Aaltoja, aaltoja Vanajaveessä,

vaahtopäisiä tyrskyjä eessä.

Taivaalla tummia myrskypilviä,

välistä näkyy aukkoja sinisiä.

 

Puheensorina laivan täyttää,

jokainen parhaat puolensa näyttää.

Visavuorta kohti on Hopealinjan keula,

märkänä kiiltelee ikkunan reuna.

 

Kun nousemme laivasta kuivalle maalle,

keinahtaako maa joka askeleella?

Kotiin kun palaa ja sänkyä halaa,

unikuvissakin seilaa Hopealinjalla aavaa.

9.6.16 Mirja Myllyoja

Kommentoi kirjoitusta.

TUULIMYLLYT

Torstai 9.6.2016 klo 8:38 - Pentti Immonen

Tuulimyllyjä vastaanko

Vapun alusviikolla pyöräilin mutkien kautta Jokioisille. Silloin oli lehdissä ollut ajankohtaista tietoa tuulivoimaloista. Mieleeni tuli Jokioisten rakennushanke ja polkaisin sitten Humppilaa kohti. Aurinko paistoi ja suuria pilviä alkoi kasvaa taivaalle. Pyörätie loppui ja joutuisin liikenteen sekaan. Seisahduin katselemaan maisemia ja nappasin suuren sähkölinjan takaa maisemasta jotain outoa. Aivan kuin suuri linjanpylväs olisi jotenkin pystyssä. Tuulimyllyn siipi se oli ja oli siellä toinenkin mylly. Siipilavat oli vain toiseen suuntaan.

Jatkoin matkaa. Ajattelin käydä lähempää katsomassa. Tie mutkitteli jonkin verran.  Koko ajan hahmottelin miten päin ne olisivat maisemassa. Minkiön asemalta oli mukavia muistoja, kun kävimme Mielikin kanssa Museorautatien järjestämässä resinarallissa.  En vain päässyt lähemmäksi tuulimyllyjä. Tummat pilvet kasvoivat ja vastatuuli puhalteli puuskaisesti. Ensimmäiset pisarat saivat minut kääntymään. Ei ollut sadevarusteita, oli sentään tuulipuku. Pyöränkorissa oli talvihanskat, jotka kannatti laittaa. Sadekuuro loppui nopeasti eikä kastellut paljoa, mutta taivas jatkoi tummumista. Rehtijärven liittymästä oli muutama kilometri hiekkatietä ja päätin oikaista siitä. Alku meni hyvin, sitten kuitenkin alkoi sataa pieniä rakeita. Ne pomppivat iloisesti tien pinnasta. Kuuro meni ohi - tai sitten se keräsi vain voimia alkaakseen uudestaan. Myötätuuli auttoi polkemaan, mutta rakeita alkoi tulla uudelleen ja ne olivat suurempia. Polkaisin suojaan soranottopaikan katoksiin. Peltikatto piti meteliä. Siinä sateen loppumista odotellessa tuli mieleen vanha tarina ritari don Quijotesta, joka ratsasti taisteluun tuulimyllyjä vastaan. Taisi se ritari olla hiukan mielenvikainenkin. Kauan piti miettiä aseenkantajan nimeä. Sateen ropina auttoi muistia, Sancho Panzohan se oli ja oliko juuri hänen mielestään se ritari hiukan kesseli. Tarina on lähtöisin kauan sitten kirjoitetusta romaanista.  Sateen loputtua suuntasin kotiinpäin. Mietiskelin yhteensattumia, tuulimyllyjä ja yritin onkia don Quijoten hevosen nimen mieleeni. Sehän oli vanha tai muuten huono ratsu. Minä käytin vanhaa Tunturi polkupyörää, eikä sillä ole vielä muuta nimeä. Niin, ja tietysti tarinassa oli mukana joku rakastettukin.

Pena

On hetkiä,


jotka nostavat esiin
mielen sopukoista muistoja, toiveita,
juuri silloin kun kaipaa lohtua.


Niitä hyviä hetkiä, jotka saavat
posket punertumaan mielihyvästä.


Niitä rohkaisevia,
että olen jollekin tärkeä,
jollekin se ystävä, joka ajattelee
ja haluaa halauksin
toivottaa tervetulleeksi.


Sinäkö ajattelit tänään
kokea hyvän hetken -
Mielikissä?


Marja-Leena Saarinen

Kommentoi kirjoitusta.

Ihan vaan Joulutervehdys

Perjantai 11.12.2015 - Marja-Leena

Mielikin_blogiJouluruno.pdf

Kommentoi kirjoitusta.

Ujo vaahtera

Keskiviikko 19.8.2015 - MarleS

Ujo vaahtera

Syksyn 
  viileässä
     värjöttelee
  ujo vaahtera, 
heleästi punastuu,

kun saa suudelman
  syksyn 
   huulilta.

Villiin 
   tanssiin 
 riemuiten se
     heittäytyy

 liehuu helmat 
  värihehkussaan
kauniin juhlijan.

Syystuuli 
 pyytää valssiin
     viimeiseen

puu unelmoiden 
  antautuu, 

niin raukeaa
   ote tanssijan,

unelmiinsa 
 hiljaa
   vaipuu.
 MarleS

Kommentoi kirjoitusta.

Lintupajun joutsenet

Maanantai 8.6.2015 - Pentti Immonen

Lintupajun joutsenet

Pyöräilin huhtikuisena päivänä Viksbergistä Jokioisten keskustaan. Aurinko paistoi ja tuuli oli kohtuullinen. Oli kevättä. Nyt en poikennutkaan vakipaikalleni Loimijoen yli rautatieasemalle, vaan jatkoin matkaa Lintupajun suuntaan. Joskus aiemmin Mielikin miesten ryhmä teki linturetken juuri Lintupajun tornille. Rastaiden vaimea laulu saatteli matkaani. Keväinen tulva oli laajentanut jokilaakson rantapelloille suuriksi lampareiksi.

Kiipesin puiseen lintutorniin. Katselin vesilintujen joukkoja. Lokkejakin oli muutama. Laulujoutsenpari ui ja pisti vuorotellen päänsä upoksiin ruokaa etsien. Tunnelma oli lämmin ja rauhallinen.

Tovin päästä alkoi kuulua pienten koirien haukuntaa muistuttavaa ääntelyä, joka lähestyi nopeasti. Joutsenparvi saapui rauhallisesti lentäen paikalle ja ääni voimistui. Ne lensivät pari kierrosta lammikoiden päällä. Kaksi niistä erkani parvesta. Ne alkoivat laskeutua ja ennen pitkää vesi roiskui räpylöiden alla. Ne suuntasivat suoraan kohti uivaa joutsenparia. Siitä syntyi melkoinen älämölö, kun linnut huusivat toisilleen. Uusi pariskunta sai entisen lähtemään pakosalle viereiseen lammikkoon. Samalla loppuparvi valmisteli laskeutumista. Sain laskettua parven kooksi 20 lintua. Kova lätinä ja loiske kävi, kun parvi sitten laskeutui yhdessä samalle lammikolle. Äänet loppuivat ja rauha palasi. – Olipahan näytelmä!

Paitaan kertynyt kosteus alkoi tuntua viileältä. Palasin portaita pitkin pyörälleni. Oli aika palata satulaan. Kotimatkalla mietiskelin tätä luonnon järjestämää näytelmää. Olinko ollut todistamassa joukkovoiman menestystä? Mukana oli myös edelläkävijät.  Ryhmässä on voimaa.

Pentti Immonen

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän toivotukset

Maanantai 8.6.2015 - Sirpa

Nauti uusia perunoita ja voita / mansikoita ja makkaroita.
Tee saunaan tuore vasta / varpaat veteen kasta. 
Hakkaa liiteriin halkoja /oio nurmikolla jalkoja. 
Ihastele poutapilviä / siristele auringossa silmiä.
Haista kesän tuoksut / unohda turhat juoksut. 
Muista paljon lekotella / laiturilla elämää hekotella.
Mieti kivoja juttuja / tapaa ystäviä ja tuttuja. 
Älä murehdi ötököitä / vietä ihania kesäöitä!!!

Näillä tuntemattoman runoilijan sanoilla on mielestäni hyvä aloittaa kesän toivotukset. Siinä se on muutamassa rivissä koko kesä. Hyvää ruokaa, mukavaa tekemistä, kivoja ihmisiä. Ihan niin kuin meilläkin ja Mielikkihän on auki koko kesän. Kesällä toimimme hieman totutusta poikkeavasti, aukioloajat ovat muuttuneet ja suurin osa ryhmistä on kesätauolla. Uutta ja erilaista tekemistä on kuitenkin tarjolla. Hyvää ruokaa saadaan varmasti ainakin ruokakerhossa. Ruokakerho aloittaa kesän kynnyksellä toimintansa, tämä koskee kaikkia ruuasta ja ruuanlaitosta kiinnostuneita. Tämä lisäksi mukavaa tekemistä löytyy esim. tiistaisin liikunnan parista. Silloin pelataan mm frisbeegolfia ja mölkkyä. Keskiviikkoisin vietetään retkipäivää. Retkeillään lähikunnissa ja tutustutaan lähiympäristöön. Näistä ensimmäinen on Palikkalaan tehtävä retki katsomaan karitsoja.  Muita kun kivoja ihmisiä meillä taas ei olekaan! Ja yhdessä touhuamme koko kesän. Ainakin jäsenpäivässä Luodesuolla ja teatterissa Ypäjällä toivon näkeväni teitä oikein vaan useampia.  Monta kertaa kesässä yhdistämme ainakin mukavan tekemisen ja kivat ihmiset. Esimerkiksi laulajaisissa juhannuksen alla. Silloin lauletaan yhdessä vanhoja koululauluja oikein sydämen halusta. Paljon mukavaa on luvassa pitkin kesää, tule vaan reippaasti mukaan. Tehdään tästä kesästä yhdessä oikein hyvä.  

Sirpa

Kommentoi kirjoitusta.

KOSKENKYLÄN LATU

Torstai 12.2.2015 - Pentti Immonen

Paikallisesta kansakoulusta (-50 lukua) ekaluokkalaiset pääsi tiistaina tuntia aiemmin koulusta. Keskiviikko oli vielä erikseen vapaapäivä. Meiltä päin ei ollut muita ekaluokkalaisia. Hiihdin aina isompien kanssa kouluun ja sieltä poiskin.

Talvinen tiistai sitten antoi valinnan vapautta ja kiersin hiukan jokirantaa leikaten. Rannassa oli pieni mylly ja kivilohkareista tehty pato, josta vesi solisi vapaana. Padon reikien ruiskumaisista roiskeista pakkanen oli jäädyttänyt suuria jääkankia kivikkoon pystyyn. Vesi solisi ja lorisi padon reijistä. Ihmettelin veden ja jään muotoutumista. Sitten jokin liikahti. Katseeni haravoi, eikä löytänyt mitään. Vähän ajan päästä liikahti taas. Nyt olin varma, että liikahti, mutta en vain nähnyt enää. Tai sittenkin: kivellä istui pieni lintu liikkumatta. Se sukelsi veteen suoraan pää edellä. Odotin ja odotin, että mitä nyt. Hukkuiko se? Ei se hukkunut vaan nousi taas samalle kivelle. Istui siinä hetken ja sukelsi taas. Lintu sukelteli näppärästi vaihtaen istuinpaikkaa. Se oli kottaraisen kokoinen, mutta rinnassa oli valkoista. Lintu siis sukelteli jäisessä virtaavassa vedessä yhtämittaa.

Tätä ei kyllä koulussa uskottaisi. Tuli jo hämärää ja minun piti lähteä pois. Kerroin kotona asiasta. Minut syyllistettiin joen rantaan ja jäälle menemisestä. Isä ei ollut kotona.

Keskiviikkoaamuna traktori tuli jokirantaan ja uteliaana hyppäsin suksille katsomaan kuka ja miksi?

Yllätys oli mieluinen, kun se oli Kettusen Pekka ja auraamassa kylän lapsille luistinrataa.

Pekka pelasi jääkiekkoa naapurikaupungin joukkueessa. Pekka tiesi, että koskella sukeltelee koskikara aina  talvisin.

Kävi sitten niin, ettei koulussa kukaan uskonut. Vesilinnut ovat muuttolintuja eivätkä jää sukeltelemaan pakkaseen! Opettajakin suuttui, kun olin mennyt jokirantaan enkä ollut seurannut tuttua latua.

Tuossa ”männä viikolla” oli lintupongaus tapahtuma oikein valtakunnallisesti. Mielessäni heräsi ajatus käydä Loimijoella katselemassa näkyisikö koskikaraa. Se on melko harvinainen, mutta linnun voi nähdä joskus, kunhan vain kulkee silmät avoimina koskipaikoilla ja seuraa virtaavaa vettä.

Virtaava vesi herättää usein minun mielessäni odotuksen pienen koskikaran kohtaamisesta.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Hei taas kaikki!

Torstai 12.2.2015 - Sirpa

Vuosi on vaihtunut ja eteenpäin mennään. Välillä kirjaimellisesti hangessa, niin kuin tarinan kuuluisa mummo, välillä liukkailla keikutellen, välillä sohjossa kahlaten. Onneksi on lunta piisannut, ei ole ollenkaan niin pimeää. Ja timantit kimaltevat kauniisti pieninä sateina tai tienvarsien heinänkorsissa. Kaunista, kaunista. Ja kohta, ihan pian, on kevät… Mutta sitä ennen nautimme tästä talvesta ja kaikesta kivasta mitä se tuo mukaan. Esimerkiksi nyt Ystävän päivänä toivon näkeväni mahdollisimman monta teistä Forssan torin vieressä olevalla jäällä ( Osuuspankin ja torin välillä) tanssimassa kanssani JÄÄPIIRITANSSEJA klo 13! Tanssitaan ja sitten mennään Mielikkiin juomaan kuumaa mehua. ”Tutustu itseesi” illat alkoivat jo ihonhoidolla, jatkoa niille tulee n. kuukauden kuluttua, silloin aiheena on jotain aivan muuta.  Luontoillat alkavat 11.2 klo 18. Ensimmäisellä kerralla katsellaan tähtiä, seuraava kerta on n. kuukauden kuluttua, ja silloin puhutaan kevään tulosta, tavalla tai toisella.  Kovasti olemme suunnitelleet ”Talven Tappo Iltamia” perinteisen kaavan ”Ohjelmaa-buffetti-lopuksi 1,5 tuntia tanssia” mukaan. Suunnitelmissa on pitää iltamat maaliskuun lopulla, eiköhän silloin olla saatu tästä talvesta jo tarpeeksemme. Mutta siihen asti; nautitaan! Kuten E. Leino yhdessä runossaan sanoo: jäässä on ruusurukat/ mutta kun illalla ikkunaan/loistavi kuu tahi tähti  vaan /kauniit on hallankin kukat.

Kommentoi kirjoitusta.

Hiutaleet tanssivat

Tiistai 3.2.2015 klo 8:55 - Marja-Leena

blogiruno2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Aamukahvilla...

Maanantai 8.12.2014 klo 9:24 - Pentti Immonen

Aamukahvilla keittiön ikkunasta nähtyä.

Vesipisaroita oli kerääntynyt koivun oksille. Ne  näyttivät jäisiltä, mutta katseltuani joku tipahti ja sitten toinenkin. Sää oli tyyni. Ei ollut vielä pakkasta.

Joulukuun 1. aamuna oli jo selvästi pakkasta. Pisarat olivat jäässä. Joitakin kauniita kiteitä oli  muodostanut kuurankukkasia. Olin ostanut  paketin piparkakkuja pikkutytöltä, jolla oli myyntipöytä Piipputorilla. Avasin kauniin rusettisolmun ja tyhjensin pussin yksitellen pöydälle. Kaikissa pipareissa oli ollut jokin koriste. Kaunein oli pieni koristeellinen kuunsirppi. Sydän ja tähtikin olivat kauniita. Iso norsu herätti hämmästystä. Pienistä asioista tulee hyvä mieli.

Joulu tulee. Asioita pitää järjestää! Ota rauhallisesti. Yhdistyksen hallitus jatkaa samana. Uusia varajäseniä tuli valituksi. Yhdessä  viemme asioita eteenpäin. Tulee Pirtin pikkujoulut ja joulu lähestyy.

Hyvää Joulun odotusta!

Ensi vuonna kirjataan 2015 paremmaksi.

Kommentoi kirjoitusta.

HELLUREI JA HELLÄT TUNTEET!

Maanantai 8.12.2014 klo 9:21 - Sirpa Mäkelä

Hellurei ja hellät tunteet!

Vähän on välillä haipakkaa touhut näin joulun alla. Mutta ei haittaa, tämä on vaan niin kivaa hommaa. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille jonka kanssa tätä hommaa teen. Paljon ollaan näinkin lyhyessä ajassa saatu aikaiseksi, vai mitä sanotte? Toki muistatte kuinka mukavaa meillä oli kun käytiin katsomassa Teuron lintutornista alas ja paistettiin nuotiolla makkaraa? Nauru maittoi silloinkin kun istuttiin Elävien kuvien teatterin pehmeillä penkeillä katsomassa Mielensäpahoittajaa.  Mielenterveysviikolla meillä oli järjestettyjä tapahtumia joka päivä; viikko alkoi kauniilla Kynttilätapahtumalla ja päättyi kävelylenkkiin. Välillä oli meidän omat järjestämät messut ja toisaalta käytiin Helsingissä katsomassa sikäläistä messutoimintaa, yhtenä päivänä touhuttiin yhdessä kaikkea kivaa, ja yhtenä päivänä kuunneltiin runonlausuntaa. Kaiken kaikkiaan hyvä viikko. Avoimet ovet on pidetty joka seuturyhmässä. Missään emme suuria massoja saaneet liikkeelle, mutta ihmisten tietoisuus meistä on taas lisääntynyt, ja sitä myöten myös toivottavasti meille tulon kynnys alenee.  Jäsenmäärämme on ollut kasvussa, joten jotain on oikein tehty. Nyt on kylläkin aika tehdä pieni suunnan tarkistus, olemmeko oikealla tiellä vai olisiko aika muuttaa suuntaa? Vastaathan jäsenkirjeen mukana saamaasi kyselyyn rehellisesti ja mahdollisimman monisanaisesti jotta tiedämme mitä taas kehittelemme meille tehtäväksi.

Nyt vielä lopuksi joulun terveiset teille kaikille jonkun viisaamman sanoin

Ystävä rakas kuule tätä, tekemättä jotain jätä. Näytä kiireelle kieli ja ota rento mieli. Muista tähdet ja taika ja unohda sitten aika.

 

Lämpöistä joulun aikaa sinulle toivoo Sirpa

Kommentoi kirjoitusta.

Joulukuusi

Torstai 4.12.2014 - Marja-Leena Saarinen

joulukuusiruno.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kyllä minä niin mieleni nostatin...

Torstai 9.10.2014 - Pentti Immonen

Kyllä minä niin mieleni nostatin, kun saimme yllättäen eronneen tilalle nopeasti uuden toiminnanjohtajan! Hän tuntuu olevan toiminnan ihminen.

Tässä alkusyksystä olen ollut mukana tekemässä ensi vuoden toimintasuunnitelmaa. Paljon uutta ja mukavaa on tiedossa. ” Saa nähdä riittävätkö rahkeet kaikkeen, mutta tässä vaiheessa huutelen: Täyttä eteen!”

Mielikki oli 27.9. esillä Hyvinvointimessuilla Forssan Feenixissä. Meidän keskeisellä näyttelypaikallamme oli jatkuvasti jonoa yhtenä parvena. Karikatyyripiirtäjä Jouko Nuora sai tehdä urakalla töitä ja hyviä tuloksia syntyi jatkuvasti. Jokainen piirroksen saanut oli selvästi ilahtunut ja poistui hymyhuulin keilutellen piirustustansa.

Kommentoi kirjoitusta.

Vauhdilla kohti tulevaisuutta

Torstai 9.10.2014 - Sirpa Mäkelä

Kolmen viikon syvällä kokemuksen rintaäänellä voin sanoa että kyllä vaan vauhtia on riittänyt, ainakin meillä Mielikissä. Ja kivaa on ollut. Ja ei kun meno jatkuu.

Istun kirjoittamassa tätä poikkeuksellisen hiljaisessa toimistossa. Kohta on paikka taas täynnä vilskettä, onhan tänään olohuone ja ruokapäivä, joten nyt vauhdilla asiaa paperille kun vielä kuulee ajatuksensa.

Olen Sirpa Mäkelä, syyskuun 8. päivästä lähtien olen toiminut Mielikin toiminnanjohtajana.  Koetan osallistua ryhmiin tämän syksyn kuluessa, jotta tapaisimme ja näkisin samalla mitä ryhmissä tapahtuu.

Seuturyhmissä olen jo päässyt käymään, kiitos vielä kaikille lämpimästä vastaanotosta!  Lokakuun aikana tulen taas uudelleen pitämään kanssanne avoimia ovia, aloitamme Tammelasta 2.10 ja päätämme Ypäjälle 30.10. Toivottavasti näemme silloin!

Muuten aika onkin kulunut Raha-automaatti yhdistykselle tehtävän ensi vuoden raha-anomuksen parissa. Siihen isona osana kuuluu toimintasuunnitelma.  Juuri siihen viittasin tuolla ”vauhdilla kohti tulevaisuutta” otsikolla. Olemme yhdessä Teijan, Päivin ja Penan kanssa suunnitelleet kovasti mukavaa toimintaa meille kaikille, uusi ryhmiä, lisää yhteisiä tapahtumia, kaikkea kivaa.  En nyt paljasta enempää, syyskokouksessa marraskuulla kuulette lisää :)

Tämän vajaan kuukauden jälkeen voin ihan rehellisesti sanoa että olen ihan täpinöissäni. Meillä on oikeasti niin mukavaa porukkaa Mielikissä että ei paremmasta tietoa! Teitä varten ja teidän kanssanne on mukava suunnitella tulevaa. Tehdään siitä yhdessä hyvä.

-Sirpa

Kommentoi kirjoitusta.

Heinäkuun hullutus :)

Tiistai 1.7.2014 - Marja-Leena Saarinen

hei_heinakuu.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää juhannusta!

Torstai 19.6.2014 klo 11:50 - toiminnanjohtaja

Mielikin puolesta toivottelen kaikille oikein hyvää juhannusta!

Juhannus on ainakin minulle rentoa yhdessäoloa, makkaran paistoa ja saunomista. Vaikka tiistaina satoikin ensi lumi tänä vuonna jo hyvissä ajoin, nautitaan kuitenkin kesästä. Laitetaan villasukat jalkaan ja kääriydytään makkaranuotiolla vilttiin. :)

Mielikki on juhannuksen kiinni. Kuitenkin maanantaina on jälleen olohuone. Pohjalainen kun olen niin, jaan teille nyt pohjalaisittain käännetyn suvivirren sanat juhannuksen piristykseksi. Sanat ovat peräisin Nurmolaisilta siskoksilta.

On ihimisellä monta
aihetta ilohon:
pelloolla haisoo sonta,
pian kylyvö valamis on.
Saa jäärä välihousut,
ei tartte rasoja.
Ei näjy teirevvarres
ny lumikasoja.

Jo isäntä ja lehemät
ku pöyrööt kirmaaloo.
On lairummaat niin rehevät
ja emäntä samoon.
Se kiitoksella täyttää
ku näköö lakeuren.
Se meille toreks näyttää
Luojamme suuruuren.

Rentouttavaa juhannusta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: juhannus

Luontopäivän viettoa Hämeen luontokeskuksessa

Torstai 15.5.2014 klo 9:28 - toiminnanjohtaja

Mielikki, Forssan seudun mielenterveysseura ja ASPA-koti Lehmusto järjestivät keskiviikkona 14.5. luontoretkipäivän Hämeen luontokeskuksessa. Retkeen osallistui yhteensä 26 mielikin, mielenterveysseuran ja ASPAn jäsentä.

Luontopäivän ohjelmassa oli visainen luontovisa ja ulkoilun lomassa makkaranpaistoa ja kahvittelua Lapiniemenpolun laavulla. Kovasta ja viileästäkin tuulesta huolimatta tunnelma oli iloinen ja kaikilla vaikutti olevan mukavaa.

Mikäli haluat kokeilla ratkoa oikeat vastauksen visaiseen luontovisaan, niin tässä sinulle kysymyksiä? Jätän tästä pois kuvantunnistustehtävät ja yhdistä oikein-tehtävän, jossa kysyttiin eläinten latinankielisiä nimiä? Osaatko kertoa mikä on esimerkiksi saukon, suden, ilveksen ja hirven latinankielinen nimi? (oikeat vastaukset kysymyksiin tämän kirjoituksen lopussa)

- Mikä seuraavista on kanta-hämeen maakuntalintu? a) valkoselkätikka b) sääksi eli kalasääksi c)kurki

- Mikä seuraavista on kanta-hämeen maakuntakukka? a) sinivuokko b) valkovuokko c) hämeenkylmänkukka

- mikä seuraavista on kalalaji? a)korva b) turpa c) läsi

- mikä teke itämerestä poikkeuksellisen meren? a) sillä on poikkeuksellisen alhainen suolapitoisuus b) se on poikkeuksellisen syvä c) siinä on poikkeuksellisen voimakas vuoroveden vaihtelu

- mihin kasvillisuusvyöhykkeeseen Suomi suurilta osin kuuluu? a) boreaaliseen eli havumetsävyöhykkeeseen b) lehtimetsä c) nahkealehtinen kasvillisuus

- Paljonko painoi vuonna 2010 pyydetty ennätysahven? a) 3,67kg b) 2,87kg c) 1,98kg

Aika haastavia kysymyksiä, eikö? Retkeilijät ratkoivat kysymyksiä joko pareittain tai pienissä ryhmissä. Ja hyvin ratkoivatkin!

Tässä kuitenkin oikeat vastaukset:

Kanta-Hämeen maakuntalintu on sääksi eli kalasääksi. Kanta-Hämeen maakuntakukka on hämeenkylmänkukka. Turpa on kalalaji. Itämerellä on poikkeuksellisen alhainen suolapitoisuus. Suomi kuuluu boreaaliseen eli havumetsävyöhykkeeseen ja ennätysahven painoi 2,87kg. Tässä vielä latinankieliset nimet: susi=canis lupus, hirvi=alces alces, saukko=lutra lutra ja ilves=lynx lynx

Kiitos kaikille luontopäivään osallistuneille mukavasta päivästä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luontoretki, Hämeen luontokeskus, Mielikki, Mielenterveysseura, ASPA, luontovisa

Kesää kohti

Maanantai 28.4.2014 klo 11:04 - toiminnanjohtaha

Kesä vaikuttaa tulevan kohisten. Kevät on jo pitkällä, puissa lehdet tekevät silmua, tulppaanit ja krookukset puskevat vielä vähän routaisesta maasta pintaan. Kevään ja kesän tulon haistaa ja maistaa. Talvi on taitettu. Tosin mitään talvea ei oikein tainnut ollakaan, kun lunta ei pahemmin ollut.

Mielikissä mennään kesää kohti vauhdilla. Raha-automaattiyhdistyksen selvitys viime vuodelta jätettiin postinkantajan kuljetettavaksi viime viikolla. Henkisen hyvinvoinnin viikkoakin vietettiin viime viikolla. Mielikissä viikon ohjelmassa oli Nina Pajanti-Rauduksen luento "mikä meitä vaivaa? Ilonpuutostauti vai hullutteluvajaus?", luennosta pidettiin kovasti ja nauru raikasi, että ainakaan ilonpuutostautia ei luennon aikana ollut havaittavissa. Torstaina yhdistettiin kevään riemu ja vapun juhlinta ja Mielikissä oli karnevaalit! Oli ihana nähdä, kuinka moni oli panostanut asuunsa! Vapun päivän Mielikki onkin kiinni.

Tuntuu, kuin aika olisi mennyt siivillä, aletaan olla toukokuussa! Toukokuussa Mielikin vertaisohjaajat ja hallituksen jäsenet vierailevat kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen luona eduskunnassa. Lisäksi Mielikkiläiset lähtevät piknik-risteilylle. Risteilyn ilmoittautumisaika on päättynyt, joten enää risteilylle ei voi ilmoittautua.

Vertaisryhmien osalta ryhmät alkavat pikkuhiljaa siirtyä kesätauoilleen. Ensimmäiset siirtyivät jo huhtikuussa ja viimeiset ryhmät siirtyvät tauolle kesäkuussa. Tarkempi tieto lempiryhmäsi tauolle jäännistä löytyy Mielikin nettisivujen tapahtumakalenterista. Olohuoneet jatkuvat näillä näkymin koko kesän, eli tavoitteena on, ettei Mielikki ole kiinni koko kesänä vaan olohuone on avoinna normaalisti koko kesäkauden. Eokuussa ryhmät alkavat palailla takaisin normaaliin rytmiinsä. Niistä lisää tuonnempana.

Toukokuun taittuessa toivottelen mukavaa Vappua ja toukokuuta! Kohta ollaan kesässä!

1 kommentti . Avainsanat: kesä, kevät, toiminta, vertaisryhmät

Marja-Leenan Kevätruno!

Perjantai 11.4.2014 - Marja-Leena Saarinen

kimalaisen_kevat2.jpg

1 kommentti .

Vanhemmat kirjoitukset »